Акценти
Начало / Общество / Над 500 риболовци са провeрени през последната седмица

Над 500 риболовци са провeрени през последната седмица

22 проверки по спазване на Закона за рибарството и аквакултурите са извършили инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Плевен през миналата седмица, съобщават от агенцията. Обект на проверки са били реките Дунав /от р.км. 560 до р.км.648/, Искър, Вит, Осъм, язовир “Горни Дъбник”, както и търговската мрежа за продажба на риба и рибни продукти на територията на област Плевен.

Общо са проверени 516 любители риболовци, 92 стопански риболовци, 52 риболовни кораба, 14 търговски обекта. При проверките са констатирани 19 нарушения по Закона за рибарството и аквакултурите и са съставени 19 акта за извършване на любителски риболов без билет.

При извършени проверки по вода на река Дунав при р.км. 583 до р. км.584 са извадени две бракониерски риболовни мрежи с обща дължина 75 метра. При устието на река Вит са извадени три с обща дължина 90 метра, една мрежа уклейница с дължина 15 метра е намерена на петролната база при с. Сомовит. Мрежените уреди са конфискувани и са съставени констативни протоколи срещу неизвестен извършител.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...