Акценти
Начало / Спорт / Искаме средства от бюджета за ремонт на стадион „Плевен”

Искаме средства от бюджета за ремонт на стадион „Плевен”

Проект за ремонт на стадион „Плевен” и на тренировъчното игрище към него е подготвила Община Плевен, с който ще кандидатства за отпускане на средства пред Министерството на спорта, съобщи днес на брифинг кметът проф. Димитър Стойков. Ремонтът е наложителен, за да получи стадионът лиценз за ползване. Което е от особена важност, ако догодина футболен клуб „Спартак” успее да влезе в „Б” група. „Поемам личен ангажимент, ако „Спартак” влезе в „Б” група, а това съм убеден ще стане, да се направи необходимия ремонт на стадиона, за да получи разрешение за ползване”, обеща кметът.

Средства, и то повече от миналогодишните, ще отпусне Общината и за баскетболния клуб, независимо, че не е спазено условието да се кандидатства за финансиране от Общината. Кметът обясни, че тази година за първи път не Общината е разпределяла средствата за спорта. Това право са получили Комисията по спорта и Комисията по финанси и бюджет към Общинския съвет. Разпределянето на средствата е станало по критерии, определени от Министерството на спорта, между които водещи са постигнатите резултати, развитието на детско-юношески школи и други.

Средствата от бюджета, които тази година са предвидени за развитие на спорта в общината, са увеличени в сравнение с миналата година, подчерта проф. Стойков.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...