Акценти
Начало / Общество / Екип на ОИЦ разяснява кохезионната европейска политика в малките населени места

Екип на ОИЦ разяснява кохезионната европейска политика в малките населени места

Поредна среща с хората от малките населени места в област Плевен направи днес екип на Областния информационен центърПлевен. Пред събралите се в библиотеката на местното читалище „Христо Ботев 1924” в село Долни Луковит Иваничка Мусова, експерт комуникации в ОИЦ Плевен, обясни с какво се занимава центърът, както и какво означава кохезионната политика на Европейския съюз като цяло.

Посещението в Долни Луковит, общ. Искър, е част от програмата на центъра да разпространява информация на място като отива близо до хората. На срещите една от целите е екипът да се срещне с колкото е възможно по-различни жители от населеното място – и представители на интелигенцията, и земеделски производители, и бизнеса, какъвто го има. Освен това, от центъра представят информация за програмния период, който изтича, какво е усвояването на средствата по различните оперативни програми, експертите обясняват и онова, което предстои – Европа 2020 и новият програмен период, който ще започне през 2014 год.

Акцентът на срещата днес бяха отворените в момента процедури по програма „Конкурентоспособност”. От ОИЦ Плевен информираха и че има възможност да се кандидатства от името на общинските администрации по програма „Деца в риск”, която е по финансовия механизъм на европейското икономическо пространство.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...