Акценти
Начало / Култура / Единно ръководство ще прекрати „разкраченото” управление на Плевенската филхармония

Единно ръководство ще прекрати „разкраченото” управление на Плевенската филхармония

filh

Единно ръководство ще прекрати „разкраченото” управление на Плевенската филхармония, научи репортер на infopleven от директора на културния институт Евлоги Илиев. До момента 28 щатни бройки от филхармонията бяха подчинени на кмета на Община Плевен като техен работодател, а останалите 44 щата от музикантите се управляваха от директора Илиев. Екзотичното решение създаде куп проблеми за директора на културния институт, които са на път да останат в историята.

От Министерството на културата, което е работодател на музикантите, вече е изпратен проектодоговор до Община Плевен, който трябва да регламентира промяната от началото на следващата календарна година. Процедурата предвижда от 1 декември на 28-те щатни бройки да им бъде връчено едномесечно предизвестие, а от 1 януари те да бъдат назначени към Плевенската филхармония. Финансирането за тях обаче се предвижда да остане от Община Плевен, като сумата е 220 хиляди лева.

Във връзка с проектодоговора вече текат разговори между директора Евлоги Илиев и ръководството на Общината.
От културния институт се надяват, че те ще приключат с очаквания резултат съвсем скоро и ще се предприемат конкретни действия.

Снимка: Плевенска филхармония

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...