Начало / Общество / Еврокомисията спира парите по ОП „Регионално развитие”, от Община Плевен се въздържат от коментар

Еврокомисията спира парите по ОП „Регионално развитие”, от Община Плевен се въздържат от коментар

еворпейска комисия

Европейската комисия временно спира част от плащанията по оперативна програма „Регионално развитие“. Това е новината от вчера от Брюксел, за която съобщават информационните агенции. Като причината за  стопирането на европарите се сочи позицията на БСП, че България ще строи „Южен поток”, въпреки задаващите се санкции.  Това е  втора програма след „Околна среда“, която е със замразени плащания от ноември 2013 г., като този месец трябва да се вземе решение дали да бъдат възстановени или окончателно спрени парите за екология, пише mediapool.bg.

Президентът Росен Плевнелиев реагира веднага и директно свърза спирането на европейските средства за България с отказа на правителството да спазва европейските правила заради стратегическия руски проект „Южен поток“. Министерският съвет предпочете да запази пълно мълчание. В момента правителството чака Брюксел да му възстанови над 900 млн. лв. разплатени с пари от националния бюджет, според последните публикувани данни от Министерството на финансите, пише още mediapool.bg.

В Община Плевен на този етап също остават без коментар. Към настоящия момент нямаме постъпила официална информация от управляващите органи, затова няма какво да коментираме, отговориха от пресцентъра на Община Плевен на наше запитване.

Припомняме, че проектът за ремонта на площада и централната пешеходна зона се финансира именно по оперативна програма „Регионално развитие”. Общата стойност на проекта е за близо 5 млн. лв., от които 4 млн. 666 хил. лв. е безвъзмездна финансова помощ по ОП „Регионално развитие“, а 245 000 лв. е собственото участие на Община Плевен.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...

2 коментари

  1. Търсете отговорниците за случващото се и престъпленията, които се вършат – търсете малоумния областен управител, представител на държавната администрация, за коментар. притискайте го този негодник, що за журналисти сте. Освен да си показва дънките за 200 лева и очилата за 500, и да обядва за по 100 лева всеки ден в „Короната“, това депесарско недоразумение нищо не прави за Плевен, а и както виждаме, неговото правителство направо си пречи на Плевен. Търсете го за коментар. не го пропускайте. не го жалете. взема огромна заплата на наш гръб, а не прави нищо.

  2. Ето , че Йончев „свърши нещо“ . Въпросът е , че го свърши като кучето а нивата . За пореден път . Друг е въпроса , че точно в този сайт трудно ще се публикува нещо за Йончев . Известни са отношенията(личните) на Йончев със сайта (меко казано)