Акценти
Начало / Политика / Д-р Цветан Костов: Политически абсурд е превръщането ни в правителствена република

Д-р Цветан Костов: Политически абсурд е превръщането ни в правителствена република

Безкритичното следване на зададения от премиера дневен ред от страна на мнозинството на ГЕРБ ни изправя пред политическия абсурд на подмяна на парламентарната република с правителствена република, заяви на пресконференция депутатът от Синята коалиция д-р Цветан Костов. Според него парламентарното мнозинство на управляващата партия издига щит, който брани правителството от всяко искане на опозицията за изслушване на премиера или на министри.

Плевенският депутат беше категоричен в оценката си за лошото управление на ГЕРБ, мотивирайки се със замразените доходи на фона на растящите цени, стопения фискален резерв, който е достигнал санитарния минимум и опасното посягане към Сребърния фонд. Към това д-р Костов прибави и растящата безработица, която е достигнала онези високи нива, познати ни от 90-те години на миналия век. „В същото време, подчерта депутатът –правителството на ГЕРБ се грижи, и то добре, за едрия капитал и за монополистите в отделните сектори”.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...