Начало / Култура / Деца посрещат пролетта с тоалети от рециклирани материали

Деца посрещат пролетта с тоалети от рециклирани материали

Необикновен пролетен бал се състоя днес в зала “Европа” на Начално училище “Христо Ботев” Плевен. Второкласниците представиха пред своите съученици тоалети, чанти и аксесоари, изработени от рециклирани материали. Интерес сред децата предизвикаха показаните портмонета, рокли, бижута, шапки, направени от винил от билборд, стари вестници и списания, пакет от кафе, кутия от натурален сок, плик от прах за пране, найлонови торбички. В изработката на представените изделия помощници на децата бяха техните родители.

“Целта на родители и учители бе да провокираме творческото мислене на децата, като се опитат да създадат нестандартни предмети от неща, които са за изхвърляне. Това повторно използване на опаковките за създаване на нещо ново помага на децата да погледнат по нов начин на заобикалящия ни свят”, сподели директорът на учлището Цветелин Горанов. Презентацията “Природата – безценен дар” показа възможните пътища за използване и преобразуване на природата в интерес на цялото човечество, как ще се ликвидират негативните промени и отрицателните явления, свързани с нейното унищожаване. Балът завърши с викторина с интересни въпроси, свързани с разделно събиране на отпадъците и рециклирането им.

Реализираната идея е част от дейностите, заложени по проект “Иновативни подходи в управлението за взаимодействие със заинтересовани страни”, Конкурс на МОМН “Иновативни практики в управлението”.

На 23 март предстои осъществяване на друга дейност по проекта – пролетно почистване на двора на училището. Учениците от четвърти клас ще варосат и прекопаят около дръвчетата в двора на училището, ще съберат сухите клони.

Прочетете също:

Международният фестивал „Шарено петле” отново отваря врати в Плевен (програма)

Шестото издание на Международния фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле” ще се ...