Начало / Здравеопазване / Д-р Румен Стоянов е „Лекар на годината“ в Плевен за 2017

Д-р Румен Стоянов е „Лекар на годината“ в Плевен за 2017

Д-р Румен Стоянов, завеждащ хирургичното отделение в МБАЛ „Св. Панталеймон – Плевен“ бе отличен за „Лекар на годината“ от Районната колегия на Българския лекарски съюз – Плевен. Наградата му бе връчена на официална церемония вчера вечерта. Призовете на БЛС отличават приноса и професионализма на медиците в България както на национално, така и на регионално ниво.

Д-р Румен Стоянов, онкохирург в МБАЛ „Св. Панталеймон” – Плевен: В България има условия за реализация, стига да си упорит и да проявяваш търпение

„За мен наградата е огромно признание за работата ми. Тя е знак, че аз и екипът ми в МБАЛ „Св. Панталеймон – Плевен“ вървим в правилната посока и че когато професионализмът, доброто отношение към пациентите и модерната апаратура са налице, в България може да се предлага качествено медицинско обслужване“, сподели д-р Румен Стоянов.

Д-р Румен Стоянов извършва за първи път в България едноетапна операция за отстраняване на карцином на гърдата и поставяне на силиконов имплант. Професионалната му експертиза е насочена към диагностика, съвременно хирургично лечение и проследяване на заболяванията на млечната жлеза. Преминал е квалификационни курсове по естетична, реконструктивна и онкопластична хирургия на гърдата в наши и водещи европейски центрове. Д-р Стоянов е участвал в изготвянето на национални консенсуси за комплексно лечение на карцином на млечната жлеза и локална скринингова програма за ранната му диагностика.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...