Акценти
Начало / Любопитно / Дълбока дупка дебне шофьорите в жк „Дружба”

Дълбока дупка дебне шофьорите в жк „Дружба”

DSCN5092

Дупка с дълбочина 1,5 метра цъфна на пътното платно до шестата спирка на тролеи № 5 и № 8 в жк „Дружба”. Както е редно, добросъвестни граждани са обозначили опасната находка с клонче, което трябва да предупреждава шофьорите и минувачите за нея.

DSCN5091

Каква е причината за появата на опасната дупка, не е ясно. Вероятно е шахта с нестандартна форма, на която е открадната решетката. Отворът е приблизително с квадратна форма и дължина на страната над 50 сантиметра – напълно достатъчна, за да пропадне качествено колелото на лек автомобил, например, или да се случат редица други неприятности. Пътната отсечка до колелото на тролеите, което е след една спирка, е с лоша видимост, но това не пречи именно там тийнейджъри да изследват максималните обозначения на километражите на автомобилите си.

DSCN5095

Пропадането обаче крие реална опасност и за пешеходци, тъй като е непосредствено до тролейбусната спирка. Районът, известен сред живущите в квартала като Момин геран, е вилна зона. Възрастни хора ежедневно пътуват от града до вилите си и обратно и слизат точно на тази спирка. И едно невнимание от тяхна страна би било фатално. Дано отговорните лица за състоянието на пътя реагират бързо, въпреки почивните дни.

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...