Акценти
Начало / Политика / Старейшините в Белене и Пордим ще заседават утре

Старейшините в Белене и Пордим ще заседават утре

S

Общинските съветници в Белене и Пордим ще заседават утре, 27 декември. Дневният ред на редовната сесия на старейшините в Белене включва 5 точки. Те ще обсъдят предложението на кмета Момчил Спасов относно одобряване на План-сметка за необходимите средства за сметосъбиране и сметоизвозване на битови отпадъци, обработка на депа, както и поддържане на чистотата на териториите за обществено ползване в населените места на Община Белене за 2014 г. Съветниците ще гласуват Стратегия за управление на общинската собственост за периода 2014-2015 година, както и Годишна програма за 2014 г. за управление и разпореждане с имотите -общинска собственост. Заседанието започва в 16 часа в зала № 26 на общинската администрация.

Предварителният дневен ред на сесията в Пордим включва 9 точки. Съветниците ще гласуват актуализация на плана за приходите и разходите за местни дейности на Община Пордим за 2013 г. и приемане на уточнен годишен план на местните дейности за тази година. Те ще обсъдят и актуализацията на плана за капиталовите разходи на Община Пордим за 2013 г., както и актуализация на Наредба № 10 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Пордим. Ще бъде актуализирана Наредбата за определяне размера на местните данъци и ще бъде приет План–сметката за приходите и разходите от такса битови отпадъци за 2014 г. на Община Пордим. Старейшините ще обсъдят предложение за изплащане на допълнително възнаграждение на общинските съветници, ще бъдат утвърдени възнаграждение на служители и работници от общинската и кметските администрации, извършващи обредна дейност в почивни и празнични дни.

Заседанието започва в 9 часа в Заседателната зала на общинската администрация.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...