Акценти
Начало / Здравеопазване / ДЦК „Авис медика” откри днес новата си сграда (фоторазходка)

ДЦК „Авис медика” откри днес новата си сграда (фоторазходка)

ДКЦ „Авис Медика” – първото частно здравно заведение в Плевен, днес откри новата си сграда. Новопостроеният корпус повтаря орнаментиката на сградата, в която досега се помещаваше ДКЦ-то – истински архитектурен шедьовър, паметник на културата, строен през 1923 г.  Площта на новоизградената сграда е 2 200 кв.м., в която са разположени 50 кабинета. С новата си придобивка „Авис Медика” налага нова тенденция в интериора на здравните заведения – най-модерната медицинска апаратура е съчетана с домашен уют, в който изцяло липсват традиционните болнични цветове.

Първото частно здравно заведение в Плевен – ДКЦ „АВИС МЕДИКА”, открива новата си сграда

 „Искаме нашите пациенти тук да усещат сигурност и  доверие, че ще направим най-доброто за всеки. Затова чрез вътрешния дизайн на тази удивителна архитектура отпреди век, искахме да създадем домашен уют, топлина , уникално пространство, което да лекува и чрез естетиката”, каза при откриването управителят на „Авис Медика” – д-р Владимир Андреев. Развълнуван той се обърна към колегите си: „Хайде да предадем дух на тази сграда” и думите му бяха посрещнати с одобрение.

Поздравления за ентусиазма, въпреки трудностите в системата на здравеопазването собствениците на „Авис Медика” – д-р Владимир Андреев и Симона Андреева, получиха от директора на РЗОК и председател на Общинския съвет – Мартин Митев. „Фактът, че ДКЦ „Авис Медика“ приема месечно над 10 000 пациенти, от които около 40 на сто идват от други краища на България, категорично показва качеството на здравната услуга, която получават тук”, подчерта Мартин Митев.
Кметът на града Георг Спартански отбеляза, че благодарение на частните инвестиции, Плевен се е оформил като един от примерите за развитие на българското здравеопазване. Това е и причината два пъти Плевен да получава отличие за инвестиции в областта на здравеопазването, подчерта кметът.

Гости на събитието бяха още областният управител Марио Тодоров, шефът на Българския лекарски съюз д-р Венци Грозев, ректорът на Медицинския университет проф. д-р Славчо Томов, колеги, приятели.

Водосвет за благополучие на новото здравно заведение отслужиха плевенски свещеници. Те пожелаха то се превърне в истински храм, в който хората да намират изцеление на физическите си болки.

Лентата на новата сграда преряза кметът Георг Спартански, след което многобройните гости имаха възможност да я разгледат.

Важна подробност е, че  пациентите вече ще могат да си запазват часове онлайн. За първи път  се въвежда потвърждение за записан час, както и напомняне чрез кратко съобщение на мобилния телефон, ден преди датата на прегледа. Пред всеки кабинет има монитори, на които ще се визуализира графикът за прием, реда на записаните пациенти и кратка информация за работещия лекар в съответния кабинет.

Следваща Предишна

Следваща Предишна

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...