Начало / Образование / Празник на буквите се проведе в ОУ „Св. Климент Охридски”- Плевен

Празник на буквите се проведе в ОУ „Св. Климент Охридски”- Плевен

Вълнуващ бе 5 април 2017 година за учениците от 1а, 1 б, 1 в, 1 г и 1д  клас на ОУ „Св. Кл. Охридски”, Плевен и неговия Филиал. Те празнуваха най-важния си ден – Празник на буквите. Това вълнуващо тържество се помни  цял живот, защото децата от 1-ви клас осъзнават, че са направили най-трудната стъпка в живота – станали са грамотни. Подготовката за него започва от първия учебен ден, за да дойде този ден, в който с нескрита гордост и много радост да заявят: „Ние вече сме грамотни!”.

Празникът на буквите бе емоционален, забавен  и неповторим за малките ученици, благодарение на екипната работа на учителите от начален етап в двете бази – Елисавета Петрова, Хризантема Йорданова, Янита Гаврилова и Десислава Шополова, Пенка Йосифова, Елизабета Цветкова и Венерка Маринова, които всеотдайно се включиха в подготовката и провеждането на това незабравимо тържество.

Родителите и гостите съпреживяха радостта и вълненията на малките талантливи деца, които показаха знания, умения, отговорност и най-вече много емоции. За доброто настроение на първокласниците от Филиала на училището се погрижиха и актьорите Мариета Калъпова и Христо Домусчиев-Бебо. Всяко изпълнение бе посрещнато с бурни  аплодисменти и щастливи усмивки от всички – учители, родители и гости на тържеството.

Първокласниците  показаха, че много добре са се научили вече да четат и пишат, увериха своите  учители, съученици , близки и приятели, че вече са грамотни, че ще бъдат упорити в усвояването на знанията и успешно ще се трудят в бъдеще. Защото да си грамотен не означава единствено да можеш да четеш и пишеш. Това е само началото. Означава и да си жаден за знания, да се стараеш да живееш според поуките, открити в книгите.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...