Акценти
Начало / Избори / Местни избори 2019 / ДПС представи листата си с кандидати за общински съветници в Плевен

ДПС представи листата си с кандидати за общински съветници в Плевен

ДПС ще се яви на изборите за общински съветници с кандидатска листа от 19 човека, която е букет от етноси и възрасти, палитра от специалности, симпатични и амбицирани хора, готови за промяна и да дадат на Плевен това, от което имат нужда неговите граждани. Това заяви днес Велислава Кръстева, водач на кандидатите на ДПС за общински съветници в Плевен при официалното представяне на листата.

„Изработихме една програма с 55 идеи за промяна на Плевен и всяка една от тях може да бъде осъществена от Общинския съвет и кмета на общината. Ние няма да поискаме нищо, което не е по-силите на Общинския съвет и това е много важен акцент. Защото местната власт предпочита удобно да прекарва мандатите си и  когато й посочват проблемите да сочи тавана и да казва, че тези отгоре не им разрешават. Ние не искаме някой, който ни сочи тавана с показалец, ние искаме днес и сега да решаваме проблемите на Плевен“, обяви Велислава Кръстева.

„Горд съм да бъда част от тази млада и амбициозна листа, в която  45% от хората са млади по дух, а 55%  – млади по възраст“, изтъкна Енгин Кючуков, втори в листата. Той заяви, че амбицията им не е само да увеличат броя на общинските съветници от ДПС, а да участват в управлението на Община Плевен с тези млади и добре подготвени членове на листата, в която 55% са висшисти.

Всеки един от кандидатите за общински съветници посочи своите акценти в  55-те идеи за промяна в Плевен и за по-добро качество на живот в общината. Сред тях са ремонт и поддръжка на кварталните улици, оформяне и поддържане на междублоковите пространства, достъпна градска среда за майките с малки деца и хората в неравностойно положение, изграждане на общински паркинги и детелина в посока жк „Сторгозия” и Индустриална зона, осигуряване на възможност за реализация на младите хора чрез общинска стратегия за намаляване на младежката безработица и изграждане на общински образователен център за квалификация и преквалификация на младежи до 30 г. Специално внимание е отделено за развитието на спорта и  изграждане на нови спортни площадки и съоръжения, ремонт на градския стадион и изграждане на Арена Плевен. В програмата са включени също идеи, свързани с бизнеса, образованието, културата, читалищната дейност.

Тези промени могат да се случат чрез ангажиране на всички граждани във взимането на решенията за управлението на общината. Ние искаме по-високо качество на живот в кварталите на града, в селата от общината, за всеки дом. За да останат младите и активните да живеят и работят в Плевен. Да бъде пресечена пагубната тенденция нашият град и нашите села да бъдат най-бързо обезлюдяващите се, заявиха днес кандидатите за общински съветници от листата на ДПС и призоваха хората да изберат промяната с номер 55 в интегралната бюлетина за избор на общински съветници. Важната цел пред тях е да имат поне петима представители в новия местен парламент.

„Общинският съвет е този, който определя политиките, които кметът трябва да изпълнява. За нас е важно първо  промяната да е в Общинския съвет, за да може който и да е кмет да бъде длъжен да изпълнява тези политики, тъй като Общинският съвет представя в най-голяма пълнота ролята на избирателите”, каза Велислава Кръстева и допълни, че на този етап е рано да обявят зад чия кандидатура за общински кмет ще застанат.

Листата за общински съветници на ДПС в община Плевен

  1. Велислава Иванова Кръстева
  2. Енгин Исмаилов Кючуков
  3. Васил Методиев Петков
  4. Ристем Мехмед Халкоглу
  5. Ерол Зиверов Юсеинов
  6. Невин Айдънова Исмаилова
  7. Георги Колев Божинов
  8. Ивет Христова Деветашка
  9. Тамер Исмаилов Куртанов
  10. Бисер Габриел Велиев
  11. Илхан Али Куртаджъ
  12. Росица Симеонова Илиева
  13. Первис Фуат Мутиев
  14. Шенсес Яшаров Азизов
  15. Алдомир Наумов Проданов
  16. Айнур Айдънов Асанов
  17. Добрин Живков Асенов
  18. Ивайло Мирославов Ивайлов
  19. Ахмед Нуриев Мустафов

Прочетете също:

Любка Александрова печели трети мандат в Левски

Любка Александрова (БСП) остава кмет на община Левски и през следващите четири години. На балотажа ...