Акценти
Начало / Общество / До около 20 л/кв.м са очакваните валежи през следващите два дни в Плевенско

До около 20 л/кв.м са очакваните валежи през следващите два дни в Плевенско

В петъчни ден се очаква отново да завали от запад. Прогнозираните количества в Западна България ще са между 5 и 20 л/кв.м, в северозападните райони локално е възможно и до около 40 л/кв.м. В събота превалявания ще има и в централната част от страната – количествата на валежите в отделни райони ще достигнат до около 20 л/кв.м. По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ – БАН) днес валежи ще има основно в източните и планинските райони от страната.
Въз основа на метеорологичната прогноза, обработената хидрологична информация и моделираните водни количества от НИМХ – БАН в Дунавския басейн днес и през следващите два дни нивата на реките в по-голяма част от басейна ще останат без съществена промяна, информират от Басейнова дирекция „Дунавски район“. Днес са възможни краткотрайни повишения на нивата на реките в горното течение на реките Вит и Осъм. На 26 септември са възможни краткотрайни повишения на нивата на реките в горните течения на реките Вит и Осъм.
Моделът за водосбора на р. Искър прогнозира, че количества на 24, 25 и 26 септември ще бъдат около и под средната многогодишна стойност. На 26 септември са възможни краткотрайни повишения на водните нива горното и в средното течение на реката. Водните количества ще бъдат под прага за внимание.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...