Начало / Култура / Балетната школа при читалище „Съгласие“ открива новия си творчески сезон

Балетната школа при читалище „Съгласие“ открива новия си творчески сезон

Броени дни остават до началото на новия творчески сезон на Балетната школа при читалище „Съгласие 1869“, информират от там.  Откриването на сезон 2015/2016г. ще бъде на 1 октомври, а главен художествен ръководител на школата е Маня Николова. Преподаватели са Валя Козовска и Оля Стоянова, а корепетитор Илина Павлова.
Приемните изпити за всички желаещи да се докоснат до танца деца ще се проведат на 28 и 29 септември от 16.00 ч. до 19.00 ч. в балетната зала на читалището.
В Балетната школа се изучават основи на класическия танц, модерни танцови техники, характерни и исторически танци, ритмика и пластика, палцова техника.
През новия творчески сезон читалището ще предложи разнообразни възможности за творчество и изява на всички желаещи: Фолклорен ансамбъл „Мизия“ с Детска танцова школа и клуб „Кайлъка“ с художествен ръководител Михаил Денев; Вокална група за поп и рок музика „Арлекино” с художествен ръководител Виолета Боянова; Модерен балет с художествен ръководител Лили Желязкова и най-новата формация – Литературен клуб „Слово” с творчески ръководител Лалка Павлова.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...