Акценти
Начало / Общество / С тържествено събрание сдружение „Артилерия” отбеляза годишнината от боевете при Дойран

С тържествено събрание сдружение „Артилерия” отбеляза годишнината от боевете при Дойран

На героичните събития, станали преди 97 години край Дойран и написали героична страница в българската военна  история, беше посветено тържественото събрание, което се проведе снощи в салона на Военния клуб в Плевен. Председателя на Сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов” – о.з.полк. Радослав Георгиев сподели пред присъстващите свои мисли по повод отбелязването на подобни годишнини. Той бе категоричен, че това е начин да бъде запазена паметта за подвига на Девета плевенска дивизия и подрастващите да знаят историческите събития и да изпитват чувство на гордост, че са част от българската нация. „По уверени ще бъдем в себе си, когато знаем постъпките на изявените представители на нацията и българската държавност”, подчерта Радослав Георгиев.

Историческа беседа за действията на Девета плевенска пехотна дивизия при Дойран изнесе Бойко Аспарухов, преподавател в Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване в Плевен.

Тържеството продължи с изпълнения на Северняшки ансамбъл „Иван Вълев” и на грациите от клуб по спортни танци „Дъга”.

Тържественото събрание беше организирано съвместно от сдружение „Артилерия“, Авиационно сдружение „Криле“, Дружество „Сила за живот“, Дружество „Краезнание“, Национална асоциация „Сигурност“ и Военен клуб – Плевен.

IMG_3007честване военен клуб

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...