Акценти
Начало / Здравеопазване / До края на седмицата безплатно преглеждат за глаукома

До края на седмицата безплатно преглеждат за глаукома

В Световната седмица на глаукомата – 11-17 март,  в Плевен ще се извършват безплатни прегледи за откриване на заболяването. Офталмологът  д-р Светлана Савова ще преглежда безплатно на 13,15 и 16 март в кабинет 317 в ДКЦ Плевен и в кабинета на ул. „Георги Кочев“ 39, бл. „Росица”, вх.Д, партера. Всеки, който желае да получи такава  лекарска консултация, може да се запише на тел. 064/886 446 или на мобилни 0888/569824 и 0878/688 537.

Тази година Световната седмица на глаукомата преминава под мотото “Не позволявайте на глаукомата да помрачи живота ви!”. Освен в Плевен, офталмолози ще извършват безплатни прегледи в още 13 града на страната.

Според последните медицински проучвания предполагаемия брой на болните с глаукома у нас е между 60 000 и 80 000 като заболяването продължава да е втората причина за слепота в България. Заболяването не се лекува, но с медикаменти може да бъде забавено развитието му. Но страната ни е единствената в цяла Европа, в която реимбурсирането на тези лекарства е само 50%. Малък е и пакетът от прегледи и изследвания, които здравната каса покрива за диспансеризираните пациенти.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...