Акценти
Начало / Политика / До края на октомври движението на Бареков с офис в Плевен

До края на октомври движението на Бареков с офис в Плевен

Николай Бареков

От ноември започва изграждане на регионалните структури на Движение „България без цензура”, като до края на октомври се предвижда в Плевен да бъде открит офис. Това съобщи Николай Бареков, минути преди в Плевен да започне прякото предаване на „България без цензура”. Учредяването на политическото движение е планувано за месец декември. Идейното ядро на политическото движение, както и неговото име ще бъдат сcздадени в интернет, поясни Бареков. Така всеки, който иска да участва като член в политическото движение, ще може да участва и като автор на неговата платформа, каза той.

Първите два-три месеца финансирането ще осигурява самият Бареков, като надеждата му е, след набирането на членска маса, регинолните офиси да започнат сами да се издържат.

Бареков, който загърби журналистиката и влиза в политиката, е категоричен, че създаваното от него политическо движение ще е ориентирано в центъра, с ясна национална и патриотична насоченост. „Без това да го прави националистическо. Напротив, то ще е с патриотична насоченост и ориентирано към държавността”, уточни Бареков. „Не искам да говоря за ляво и дясно, защото това са поостарели технологии на правене на политика. Гладни хора с дясна политика няма да ги оправим, както и обратно – няма да съживим макроклиматът и микроклиматът с леви мерки. Никакъв популизъм няма да има. Да вкараш държавата в икономиката под формата на регулатор, който да бори монополите, да подкрепяш малкия и средния бизнес  – това не е популизъм. Защото досега държавата подкрепяше само едрия бизнес и какво стана – само 6% от обществените поръчки са в малките фирми, останалите 94% – в големите”,  допълни още той.

Според него първата малка и напълно възможна стъпка в тази посока са промени в Закона за обществените поръчки, които да задължат фирмите, които печелят обществени поръчки, да инвестират минимум 80-85% от парите в икономиката на общината, която е възложила поръчката.

България без цензура

В плевенското издание на предаването „България без цензура” участваха само  главният секретар на областната администрация Емил Димитров и двама общински съветници – Георг Спартански и Валерий Ангелов. Покана за участие е била отправена към всички представители на местното самоуправление. По думите на Бареков кметът проф. Стойков е мотивирал отказа си за участие със съобразяване с политиката на ГЕРБ.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...

4 коментари

  1. Мария Иванова

    С всяко свое решение ме учудвате, но приятно разбира се. Браво и успех! 🙂

  2. Na teoriq dobre, kato go vidq i na praktika togava 6te povqrvam!

  3. Много хубаво, но трябва да се разпространят на всякъде .

  4. Много добро впечатление прави предаването напоследък. Успех и в Плевен.