Акценти
Начало / Политика / Безработицата, АЕЦ Белене и подобряване на инфраструктурата сред приоритетите на новоизбрания кмет на Белене

Безработицата, АЕЦ Белене и подобряване на инфраструктурата сред приоритетите на новоизбрания кмет на Белене

Момчил Спасов

Проведохме позитивна кампания, от която излизам обогатен с нови идеи и амбициран да докажа, че програмата, която предлагам, може да бъде изпълнена. Това заяви Момчил Спасов на първата си пресконференция след убедителната му победа на частичните избори за кмет на Белене, които се проведоха вчера. За него гласуваха 51.2% от общо 4 533 участвали в избора.

На първо място сред приоритетите в програмата си Момчил Спасов постави намаляването на безработицата в общината. Той посочи, че надеждата за справяне с този най-сериозен за Белене проблем е свързана с  бъдещето на АЕЦ Белене. „Аз оставам на позицията, че това е проектът, който наистина може да реши голяма част от проблемите не само на община Белене, а и на целия регион”, заяви Спасов и добави категоричното си становище, че проектът АЕЦ Белене  е икономически изгоден и със сигурност ще има интерес от външни инвеститори за продължаване на строежа.

Той още веднъж каза, че има намерение да покани парламентарната комисия по енергетика на изнесено заседание в Белене, за да се запознае на мястото с обекта. По думите му, е необходимо бързо да се намери рашение за неговото ефективно използване.

Друга възможност за разкриване на нови работни места Момчил Спасов вижда в реализирането на европроекти „В момента Община Белене изпълнява проекти, част от тях партньорски, за над 110 млн. лв. Като в моята програма са включени проектни дейности за над 60 млн.лв., които ще се случат на територията на община Белене”, каза Момчил Спасов. Той изтъкна, че най-голямата инвестиция за Белене от промените насам е свързана с изграждането на пречиствателна станция и на 20 км водопровод.

В областта на социалните дейности Спасов предвижда саниране на сградата на болницата в Белене, на медицинския център и на читалищата. „Всичко това, за да  се развива Белене по един европейски начин, администрацията да е отворена към хората и да превърнем общината  в по-добро  място за живеене, където младите ще намират възможност за реализация и няма я напускат”, обобщи Спасов.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...