Акценти
Начало / Последни новини / Добро представяне на Феникс 2004 в Детските атлетически игри

Добро представяне на Феникс 2004 в Детските атлетически игри

Плевенският лекоатлетически клуб Феникс 2004 за пореден път показа, че е люпилня на таланти в този спорт. Доказа го и по време на финалите на националните детски атлетически игри, чиято арена бе националния стадион „Васил Левски“. Треньорът на плевенчани Явор Топузов заложи на шест възпитаници на клуба. От тях най-силно се представи Кристиян Атанасов. Той се класира на второ място в скока от място с резултат 1,98 метра при родените до 2007 г. В спринта на 60 м /р. 2007 г. +/ за момчетата съотборниците му Томи Хаджийски и Томас Валентинов завършиха съответно четвърти и пети. В същите дисциплина и възрастова група, но при момичетата Александра Войнова /родена 2009 г./ финишира с отличен резултат – 9,42 сек. Сестра й Цветомира Войнова пък пресече финала седма на 60 м при родените 2006 г. При година по-големите Ивайла Пелова взе разстоянието за 9,16 сек.

„Доволен съм от представянето на децата. Всички записаха лични резултати. Получи се същински празник за участниците. Организацията бе отлична. Игрите преминаха по правилата на големите състезания. За първи имаше фотофиниш на детско състезание у нас, а съдийството също бе на много високо ниво. Осигурени бяха медали и материални награди за класиралите се до трето място, както и грамоти за всички участници“, коментира Явор Топузов.

Благодарение на него Феникс 2004 сключи договор за спонсорство с Куайсер Фарма ЕООД, официален представител за България на фармацевтичните продукти с марка Допелхерц. Договор​ът бе подписан от Ралица Георгиева, регионален мениджър продажби за Северна и Източна България.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...