Начало / Общество / Добродетелите на 2016 г. бяха отличени от Националното сдружение на сираците в България

Добродетелите на 2016 г. бяха отличени от Националното сдружение на сираците в България

  • Днес в Плевен се проведе официалното връчване на приза „Добродетел на годината“ на различни организации от цялата страна. Отличието се връчва на всички, които са допринесли за развитието на деца в неравностойно положение. Те бяха раздадени от Слави Михайлов – председател на Националното сдружение на сираците в България.

Той благодари на всички, които са помогнали на хилядите деца в неравностойно положение. „Те имат незабравими мигове с подкрепата на всички вас“, подчерта той.

Първият, който получи приз, беше почетният член на Сдружението Владислав Николов, който през годините е оказвал голяма подкрепа на децата в неравностойно положение.

Над 20 са организациите и фирмите от Плевен, които тази година са отличени с приза. Сред тях са Медицински университет – Плевен, МБАЛ „Св. Панталеймон“ – Плевен, верига магазини „Фантазия“, Детелин Василев – кмет на град Пордим и много други. Не всички от тях успяха да присъстват на церемонията по връчването.

Сред организациите и фирмите, помогнали на деца в неравностойно положение, бяха още:  ПФК „Лудогорец 1945“, „БДЖ Пътнически превози“ ЕООД, „AIG България ЗПД“ ЕАД и други.

Всички, получили лично приза, изразиха радост, че успяват да помагат на децата и пожелаха с времето благодетелите да се увеличават все повече.

„Искам да аплодирате Слави, не мен. Радвам се, че виждам хора с толкова големи сърца“ – каза певицата Роксана, която получи призът, предназначен за музикална компания „Пайнер“.

Събитието завърши с танците на учениците от СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – град Пордим и обща снимка на всички присъстващи дарители.

В конферентната зала беше разположена благотворителна урна, както и мартеници, изработени от деца от центъра за настаняване от семеен тип „Изгрев“ – Варна. Събраните средства ще се използват за подпомагане на абитуриенти в неравностойно положение.

Нели Средкова

 

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...