Акценти
Начало / Образование / Директорът на Спортното училище: Пращам „кърваво писмо” до Министерството на спорта

Директорът на Спортното училище: Пращам „кърваво писмо” до Министерството на спорта

Спортно училище Плевен

До края на месеца ще напиша „кърваво писмо” до министъра на спорта, че вече девета година се отлага подмяната на вътрешната дограма в училището, в което се подготвят български ученици и спортисти. Това заяви на пресконференция днес директорът на Плевенското спортно училище „Георги Бенковски” – Петър Георгиев.

Около 400 000 лв. са необходими, за да се осигури нова вътрешна дограма за училището и директорът се надява от министерството да отделят необходимите средства. Още повече, че зам.-министър Каменов, който беше в Плевен за откриването на учебната година в Спортното училище, сам изрази надежда, че министерството ще може да отдели необходимите средства за ремонт на класните стаи в Спортното.  Тогава Каменов категорично заяви, че не е удовлетворен от извършения ремонт в училището, за който са отделени 1 млн. 300 хил. лв. държавни средства, за да бъде ремонтирана само фасадата.

Директорът Петър Георгиев е катгерочен, че санирането и поставянето на топло и хидроизолация е било много необходимо, за да се осигури нормална температура в класните стаи. Но, за да бъдат изпълнени предписанията на РЗИ още от 2008 г., е неотложна подмяната на вътрешната дограма. Георгиев вече е писал писмо до РЗИ с искане изпълнението на предписанието да бъде отложено с още една година.  Училището има спечелен проект за подмяна на подовите настилки и те са купени, но изчакваме да приключим с другите ремонти, за да ги поставим, поясни директорът.

„Свикнал съм да бъда борбен и съм написал писмо, в което обясних какви вреди са нанесени на училището по време на ремонта”, допълни още Петър Георгиев, визирайки премахната мълниезащита на общежитието, поставянето на която би струвало 10 000 лв.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...