Начало / Култура / Директорът на Плевенската филхармония ще се кандидатира за поста отново

Директорът на Плевенската филхармония ще се кандидатира за поста отново

 Евлоги Илиев

Директорът на Плевенската филхармония Евлоги Илиев ще се кандидатира за поста отново, информира за infopleven той. Илиев вече е готов да участва в обявения днес конкурс от Министерството на културата. Между спряганите имена за поста е и това на оперния певец Любомир Дяковски.

Кандидатите трябва да имат висше образование, образователно-квалификационна степен „магистър”, в професионалното направление музикално изкуство. Изисква се професионален опит в областта на културата минимум 3 години, управленска компетентност, която да включва способност за формиране на цели, пътища за тяхното постигане и очаквани резултати. Необходима е и организационна компетентност и способност за планиране и организиране на дейността на Плевенска филхармония.

Сред изискванията е и ръководителят на културния институт да има способност да предлага иновационни решения в рамките на съществуващите указания и процедури.

Конкурсът ще се проведе чрез разглеждане на представените документи и концепции за развитието на Плевенска филхармония и събеседване. В срок от един месец от публикуването на обявата кандидатите трябва да представят необходимите документи, публикувани на сайта на Министерството на културата.

Към тях се представя Концепция за развитието на Плевенска филхармония за срок от четири години. Срокът за заемане на длъжността е четири години.

Прочетете също:

Международният фестивал „Шарено петле” отново отваря врати в Плевен (програма)

Шестото издание на Международния фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле” ще се ...