Акценти
Начало / Образование / Второкласници от СОУ „Иван Вазов“ ще участват в международен мюзикъл в Чехия

Второкласници от СОУ „Иван Вазов“ ще участват в международен мюзикъл в Чехия

визита чехия

От 25 до 30 май 2014 година в чешкия град Клаштерец над Охри ще се проведе деветата мобилност по проект „Повече дървета? Да, моля!“, програма „Коменски“, в който партньор от българска страна е СОУ „Иван Вазов“ – Плевен.

Екип от трима учители и двама ученика ще представят СОУ „Иван Вазов” на работната среща, която е последната по проекта. Кулминацията в тази последна среща е представяне на международен мюзикъл, върху който се твори през цялата втора година от проекта. Координиращата държава Полша измисли текст и музика на химна на проекта, който трябва да се знае от учителите и учениците, участващи в мобилността.

Първата и най-трудна задача пред малките ученички от плевенското училище в Чехия ще бъде да се научат да преодолеят своите различия, да проявяват толерантност, да се стремят към самоусъвършенстване на езика, да проявят упоритост и находчивост в изпълнението на поставените им задачи, да покажат творческо вдъхновение в заключителния и върхов момент при изпълнение на мюзикъла, в който участват ученици от деветте държави – Полша, Чехия, България, Румъния, Турция, Португалия, Естония, Хърватска, Испания. Нашите второкласнички ще представят на сцена българската част от международния мюзикъл, която трябва да се презентира със звук и картина. Децата ще покажат на Европа своя талант по темата „Приложението на дървото в живота на хората“ с прекрасни мелодични ритми на съвременната българска народна музика. С изнесения авторски мюзикъл участниците  ще оставят екологично послание “Нека има повече дървета, които да красят нашата планета!“ Мюзикълът ще се превърне в символ на приятелството на деца и учители от 9 държави, 9 града, 9 училища.

По време на престоя си в чешкия град чуждестранните екипи ще имат възможност да опознаят красотите и забележителностите на градчето домакин, ще имат приятни срещи в местното училище.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...