Акценти
Начало / Политика / Мартин Митев: Нуждаем се от повече морал в политиката

Мартин Митев: Нуждаем се от повече морал в политиката

ГЕРБ

След вчерашния вот станахме свидетели на няколко важни неща – на първо място ЕНП победи  ПЕС, на второ място – в България не само размазахме БСП, а и лидера на ПЕС. А в община Плевен побеждаваме БСП с 4 000 гласа разлика., обяви общинският председател на ГЕРБ в Плевен Мартин Митев, на пресконференция днес.

Само в община Плевен ГЕРБ имат 12 029 срещу 7 886 за Коалиция за България. В проценти това означава  – около 30% от гласовете за ГЕРБ и около 20% за Коалиция за България, което е абсолютно отражение на разликата и в национален мащаб, коментира Мартин Митев. По-важното е обаче, че ГЕРБ твърдо стои на позициите си от предсрочните парламентарни избори, докато при БСП се забелязва загуба на близо 10 000 гласа.

Съотношението в резултатите за Плевен град повтарят тези за общината – за ГЕРБ са гласували 10 492, за Коалиция за България – 6 603, посочи още общинският председател на ГЕРБ.

Според него едно от обясненията за спада в доверието в БСП е катастрофалната политика, която водят на национално ниво и кухите обещания в сферата на социалната политика, доближаващи се до популизма на Бареков. За мен има и едно друго обяснение за резкия спад в община Плевен и това е политическата перверзия, в която се превърна обединението между БСП и БНД в местния парламент, каза още Митев.

Той призова за повече морал в политиката, която се води в община Плевен. Но прогнозира, че резултатите от изборите няма да помогнат за намаляване на напрежението, а напротив – вероятно ще дадат основание за още по-голямо напрежение в местния парламент.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...