Акценти
Начало / Образование / Димитър Манойлов от Математическата гимназия е с бронзов медал от Международната олимпиада по биология

Димитър Манойлов от Математическата гимназия е с бронзов медал от Международната олимпиада по биология

 

Димитър Манойлов

Димитър Манойлов от Математическата гимназия „Гео Милев” в Плевен спечели бронзов медал от Международната олимпиада по биология, която се проведе на индонезийският остров Бали от 6 до 12 юли, информира за infopleven Ирена Борисова, директор на училището. От българския отбор бронзов медал има още Радослав Тодоров от ПМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца. Отборът се връща в страната на 16 юни. Манойлов завърши МГ тази учебна година.

Както вече стана ясно, Любен Личев спечели сребърен медал от 55-ата Международна олимпиада по математика, която се проведе от 3 до 13 юли в Кейптаун, Южна Африка. Талантът на МГ ще бъде в 12 клас през следващата учебна година.

За ученици от плевенската Математическа гимназия предстоят още две Международни олимпиада – по химия и по информатика. Вече е ясно, че след проведени контроли Александър Атанасов си извоюва място в отбора на България за Международна олимпиада по астрономия.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...