Акценти
Начало / Общество / Походът „По стъпките на Левски” преодоля първо изпитание – гръмоносен облак

Походът „По стъпките на Левски” преодоля първо изпитание – гръмоносен облак

 Похода "По стъпките на Левски"

Родолюбци от туристическия поход „По стъпките на Левски” са преодолели своето първо изпитание в Стара планина, информира за infopleven ръководителят Павлин Цонев. Учениците от първи лъч вчера са попаднали в гръмоносен облак. Цонев и децата са изчакали опасността да премине в заслон близо до Пътя на балканджиите. След това успешно са пристигнали до целта – хижа „Тъжа”. Днес смелчаците качват връх Ботев, а вечерта ще нощуват в едноименния заслон.

Участниците в похода са разпределени в 7 лъча. На 12-ти юни първи тръгна 5-ти лъч с ръководител д-р Галя Цветкова. На 14-ти юли в 7 часа от паметника на Апостола в Плевен тръгнаха всички плевенски ученици, разпределени в: 1-ви лъч с ръководител Павлин Цонев, 2-ри лъч с ръководител Ани Цонева, 3-ти лъч с ръководител Ангелина Маркова и 4-ти лъч с ръководител Свилен Стойчев.

Утре, 16-ти юли, по стъпките на Левски тръгват ветераните от 6-ти лъч с ръководител Емил Недков и ретро лъча на създателя на похода Васил Копчев, в който са събрани основоположниците на идеята.

Павлин Цонев
Павлин Цонев

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...