Начало / Образование / Диана Данова с наградата „Учител на годината” в областта на математиката

Диана Данова с наградата „Учител на годината” в областта на математиката

Днес в Плевен беше открита 45-та Пролетна конференция на СМБ. Форумът беше открит от председателя на Народното събрание Цецка Цачева, която връчи съвместните награди на Международна фондация „Св. Св. Кирил и Методий“ и СМБ за учители с най-голям принос в откриването и развитието на млади таланти в областта на математиката и информатиката.
Тазгодишният носител на отличието „Учител на годината” в областта на математиката е преподавателката в МГ „Гео Милев” – Плевен и председател на Съюза на математиците в България – секция Плевен – Дияна Данова. В областта на информатиката наградата „Учител на годината” беше връчена на Руско Шиков, преподавател в Математическата гимназия в Ямбол.

038награден

„Аз съм с човек с мечти  с доста голям процент на сбъднатост. Като ученичка мечтаех да стана учител по математика, като студентка мечтаех да стана учител в Математическа гимназия, като учител  по математека замечтах мои ученици да спечелят награди от престижни национални и международни награди. Това, че тази награда ще получа двукратно не съм си мечтала, а че ще ми я връчи председателят на Народното събрание – Господ си е помечтал вместо мен”, каза при получаването на отличие Дияна Данова. Тя не скри, че приема наградата като напълно заслужена, защото тя е за всички, които стоят зад нея и я подкрепят.

036данова

45-ата традиционна Пролетна конференция на Съюза на математиците в България ще продължи до 10 април 2016 г. В програмата й са включени научни съобщения, доклади по покана, юбилейни доклади, дискусии, представяне на европейски образователни проекти, както и квалификационни курсове за учители. В рамките на конференцията ще бъде представена Научна секция на Ученическия институт по математика и информатика, където ученици от цялата страна ще представят резултатите от целогодишната си работа по избрани от тях проекти, както и Тринадесетото национално изложение за литература  по математика, информатика и информационни технологии.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...