Акценти
Начало / Крими / Велосипедистка почина след катастрофа

Велосипедистка почина след катастрофа

За два пътни инцидента, станали през вчерашния ден в Кнежа, съобщават от пресцентъра на полицията.

Сигнал за първия е подаден в 8.40 часа от телефон 112. На кръстовището на улиците “Г. Бенковски” и “Г. Димитров” лек автомобил “Фолксваген Голф”, зад волана на който бил 30-годишен местен жител, блъснал велосипедистка. Пострадалата е 59-годишна, водачът я закарал в болницата в Кнежа, където по-късно жената починала. Алкотестът на шофьора има отрицателен резултат. Оперативна група изяснява обстоятелствата около произшествието. Образувано е досъдебно производство.
По-късно следобед е получен сигнал, че на улица “Георги Михайлов” е възникнало произшествие с материални щети като виновният водач е избягал. След проведени бързи полицейски действия е установено, че виновникът е 44-годишен мъж. След като ударил паркиран на улицата автомобил и напуснал мястото, той паркирал собствения си “Мерцедес” в гаража. При извършената проверка на водача с “Дрегер” е установено, че той има 1.57 промила алкохолна концентрация. Издаден му е талон за медицинско изследване и му е съставен акт за административно нарушение. По случая е образувано незабавно производство за престъпление по чл. 343 «б» ал.1 от НК.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...