Акценти
Начало / Култура / Деца от „Колорит” с най-големите отличия от екологичен форум

Деца от „Колорит” с най-големите отличия от екологичен форум

Най-високите отличия спечелиха деца от арт школа „Колорит” от конкурса за рисунка „Земята наш дом – 2012”, който се провежда в рамките на Международния екологичен форум „Сребърна”, научихме от ръководителката на школата Майя Ананиева.

С Първа награда е отличен  осемгодишният Александър Борисов и неговата живописна творба „Деца засаждат дръвче”, изпълнена в смесена техника. Втора награда печели 11-годишната Иванина Райковска за творбата си „Красивите риби”, изпълнена с темперни бои. Майя Ананиева сподели, че децата от школа ”Колорит” обичат да рисуват по теми, свързани с проблемите  на екологията в национален и световен мащаб и рисунките им винаги  са били високо оценявани в различни страни по света.

Тя припомни, че рисунки на деца от школата на екологична тема бяха включени в представителната изложба на Япония, подредена  в сградата но ООН в Ню Йорк. Детето, спечелило второто място на световния конкурс „Пустините и опустиняването на света”, заедно с ръководителката на школата бяха командировани от ООН  да получат наградите си  на Световния ден на екологията в Алжир. Рисунка на дете от школата бе публикувана в календар на УНИЦЕФ в Япония, посветен на екологията. Министерството на външните работи организира и показа самостоятелна изложба на школата в няколко града на Япония на тема „Рибите, които обичам”. Стотици са рисунките, публикувани  в арт каталози, други са отпечатани като рекламни постери на различна конкурси. Така, чрез изкуството, децата формират нов интерес и поведение в опазването на околната среда и биологичното разнообразие, убедена е ръководителката на школа „Колорит”.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...