Акценти
Начало / Спорт / Двегодишният Момчил е най-малкият участник в ТИД

Двегодишният Момчил е най-малкият участник в ТИД

В късния съботен следобед в района на Рибарското селище в Белене акустираха участниците в тазгодишния международен Дунавски поход ТИД. Те бяха посрещнати от заместник-кмета Милен Дулев и секретаря на община Белене Яна Илиева.

„Тази година нямахме възможност да осигурим културна програма за участниците в регатата. Направихме обаче всичко необходимо, за да се чувстват те добре на беленска територия”, каза при посрещането на Яна Илиева. Тя изказа специална благодарност на командването на военно формирование 28880 – Белене, както и на началника на Районното полицейско управление Любомир Иванов, оказали съдействие при организацията за посрещането на регатата.

57-то издание на международната регата тази година стартира на 23 юни от Инголщадт, Германия и ще завърши на 7 септември в делтата на Дунав в Румъния. В продължение на два месеца и половина влюбените в Дунав водни туристи изминават над 2 000 км по вода.

„Най-многобройна е групата ентусиасти от Германия – близо 50 души. Има участници от Австрия, Унгария, Сърбия, Румъния, Чехия, Холандия, Израел и разбира се – България”, съобщи главният ръководител на ТИД за България и генерален секретар за Европа Пламен Костов. Най-малкият участник е двегодишният Момчил Видев от София. Той, заедно с родителите си и деветгодишния си брат участват в регатата само в участъка от Видин до Свищов. Най-възрастният воден турист в ТИД 2012 е 76-годишният Клеменс Шелте от Германия.

Снимка: в. „Дунавски новини“

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...