Начало / Спорт / Деца и младежи от цялата страна мериха сили в турнир по карате

Деца и младежи от цялата страна мериха сили в турнир по карате

10-ти Национален турнир по карате се проведе в Кнежа, той е част от веригата „Млади приятели на полицията” и е под надслов „Приятелство, не омраза”. Спортното мероприятие беше организирано от Община Кнежа и Централен полицейски карате Джу Джицу клуб. В турнира за деца, юноши и старша възраст взеха участие над 80 състезатели от клубове от цялата страна, уточняват от пресцентъра на местната администрация.

На първо място се класира отборът на КК „ДАРИС” Кюстендил, които спечелиха общо 6 златни, 7 сребърни и 7 бронзови отличия. Второто място беше за „Петромакс” Плевен, каратистите от Централен полицейски карате джу джицу клуб школи Кнежа и Бяла Слатина успяха да вземат третото призово място.

Николай Церковски от Кнежа зае първо място в дисциплината кумите сред родените 2002-2003 год. в категория +40 кг. Камелия Гергова от Бяла Слатина пък стана първа в дисциплината макивара оупън.

На 20 и 21 април  в зала „Васил Левски” в Сливен ще се проведе Републиканското първенство по карате за деца и младша възраст.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...