Акценти
Начало / Общество / Детската площадка в Градската градина сред номинираните за „Място в сърцето” на Плевен

Детската площадка в Градската градина сред номинираните за „Място в сърцето” на Плевен

детска площадка

От 1 декември  2013 г. до 30 януари 2014 г. жителите на 12 града в страната, между които и Плевен, могат да изпращат предложения  за емблематични места, които да бъдат включени в кампанията „Място в сърцето”, организирана от Фондация „Работилница за граждански инициативи“. До края на месец януари 2014 година всеки, който желае, може да изпрати своето предложение на:www.myastovsarceto.bg

Националната кампания „Място в сърцето” стартира в началота на месец октомври и има за цел, чрез набирането на дарителски средства да възстанови, ремонтира или реновира символни места за гражданите на 12 града в страната. До момента има 52 номинации на обществени сгради, места за срещи и културни локации, паркове и символни паметници,свързани с историята и живота на градовете.

В кампанията са избрани да участват Плевен, Бургас, Благоевград, Варна, Габрово, Кърджали, Русе, Пловдив, Стара Загора, Сливен, София и Ямбол.

Досега от Плевен са предложени детска площадка в Градската градина, площад „Възраждане”, спортно игрище за боче и парк в широкия център.

След изтичането на срока за номиране ФРГИ в партньорство с обществените фондации по места и местната власт ще избере три от предложенията, за които ще стартира гласуване.

Гласуването за избраните обекти ще се осъществи от 1 февруари до 1 март 2014 г. Трите избрани предложения се предлагат за гласуване на сайта на кампанията. Проектът,  събрал най-много гласове, ще се включи в набирането на средства, чрез даряване.

 

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...