Акценти
Начало / Общество / Гарантират за 300 безработни една година работа и заплата

Гарантират за 300 безработни една година работа и заплата

Община Плевен тази година ще осигури 300 нови работни места по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси” – схема „Развитие”. По програмата ще бъдат наети безработни лица, които първо ще преминат двумесечно обучение, след което ще имат осигурена работа за цяла година. Средствата, необходими за заплата на наетите се осигуряват от държавния бюджет, а осигуровките са за сметка на общинския. Общината ще трябва да осигури и около 100 хил. лева за първия работен месец на заетите, тъй като държавното финансиране ще идва с месец по-късно. „Ако отчитаме редовно свършената работа и изплатените средства, имаме уверението, че ще си получаваме парите навреме”, обясни кметът доц. Димитър Стойков. Всеки месец ще има стриктен контрол върху извършеното, защото, както подчерта кметът – това не са пари за социални помощи, а за конкретни дейности.

Наетите по програмата лица ще работят основно в областта на озеленяването, ремонт на сгради и тротоари. Необходимите консумативи ще се осигуряват от Общината.

Всички населени места в общината ще могат да се възползват от програмата, което е значително облекчение за местните бюджети, отчитат от местната администрация.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...