Акценти
Начало / Спорт / Детелин Далаклиев рита за „Дефанс” в мач за купата на ААЛ

Детелин Далаклиев рита за „Дефанс” в мач за купата на ААЛ

Световният шампион по бокс Детелин Далаклиев взе участие в Ариана аматьорска лига и игра в отбора на „Дефанс“. Вторият ден на Ариана аматьорска лига в Плевен предлага интересни и оспорвани двубои в спортен комплекс „Атлетик“. От вчера 115-те любителски отбора се впуснаха в борбата за титлата в Плевен. До момента напред продължават съставите на „Бригада сухи гърла“, „Амстердам“, „Стонгозиянците“, „Сивите вълци“, „Трезвениците“. В по-интересни мачове от днес отборът на „Трезвениците“ се наложи над „ВиК Плевен“, а „Алигаторите“ елиминира „Комета Плевен“.

В края на днешния ден ще станат ясни 16-те най-добри отбора, които се класират за утрешния финален етап в турнира. В неделя в 10 часа започват осминафиналите в турнира, последвани от четвъртфинали, полуфинали и финал. Решителният мач за титлата е с начален час 17.20 ч. След който зам.кметът Антон Босилков ще награди победителите в състезанието.

По време на награждаването ще бъдат връчени купа за победителя, медали за първите три призови места, както и редица индивидуални награди за „голмайстор на турнира”, „най-добър вратар”, „феърплей”. По предварително установени критерии спортните специалисти на Ариана и БФС ще излъчат млад местен талант на турнира, който ще се състезава с талантите от останалите градове за титлата „национален талант на Ариана Аматьорска Лига 2012“. Талантът на турнира ще прекара пробен период в лагера на шампиона „Лудогорец“ и ще има уникалния шанс да се бори за възможността да стане професионален футболист.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...