Акценти
Начало / Здравеопазване / Десет бебета са се родили от началото на годината в МБАЛ Левски

Десет бебета са се родили от началото на годината в МБАЛ Левски

На Бабинден в МБАЛ Левски се роди момченце, то е едно от десетте деца, родени от началото на годината досега в Родилно отделение на болницата. Появилите се на бял свят бебета през 2012 год. са общо 140, съобщават от пресцентъра на Община Левски.

На тържество в отделението кметът на Община Левски Любка Александрова поздрави акушер-гинеколозите от Многопрофилната болница, родителите на родените в началото на новата година деца и на бебето, появило се на бял свят в края на 2012 год.

Цветя, поздравителни адреси и подаръци получиха семействата. Любка Александрова пожела да се раждат повече деца, за да имат повече смисъл дългосрочните програми на общината. Радостно и безоблачно детство пожела на малчуганите, а на родителите им – работа и възможност да осигурят на децата всичко, от което имат нужда.

Павлин  Юмеров е първото бебе, родено през 2013 год. в Родилно отделение на болницата в Левски. Родителите му Таня Петрова и Айхан Юмеров са от с. Аспарухово. Павлин е роден на 3 януари, 3.300 кг, за 23-годишната му майка това е второ раждане.

Последното бебе за 2012 год., родено в отделението на 31 декември, е Никола Великов. Родителите му са от село Малчика, а малчуганът е първа рожба на Петя Петрова и Николай Николаев.

„Въпреки миграционните процеси, при нас се запазва броя на ражданията, което говори за относително стабилизиране през последните години”, отбеляза завеждащият Родилно отделение д-р Ангел Петков. За новородените и майките в отделението в Левски се грижат трима лекари, седем акушерки и три санитарки.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...