Начало / Крими / Осъдиха мъж за трафик на жени

Осъдиха мъж за трафик на жени

Две години лишаване от свобода получи 52-годишният Б. П. от Плевен за трафик на жени. Мъжът беше арестуван в края на ноември миналата година при спецакция на служители от “Борба с организираната престъпност” под ръководството на Районна прокуратура Плевен.

Според обвинението в 2005 – 2011 год. в Плевен, чрез обещаване на облаги – получаване на парична сума, склонил В. Д. от село Градина с цел да бъде използвана за развратни действия, независимо от съгласието й. През периода февруари 2010 год. -2011 год. той транспортирал до гр. Бамберг, Република Германия първата жена. Втората, С. П. от село Петърница, осъденият закарал в Хамбург като целта била същата – жената да бъде използвана за развратни действия.

Заради това Районен съд Плевен призна за виновен подсъдимия Б. П. по повдигнатите му обвинения и го осъди на две години лишаване от свобода при общ режим на изтърпяване на наказанието в Затворническо общежитие от  открит тип.

Ще припомним, че при претърсването на дома на плевенчанина спецполицаите иззеха компютърна конфигурация, мобилни телефони и снимков материал, свързан с престъпната му дейност. Б. П. е криминално проявен, има и предишни присъди.

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...