Начало / Икономика / Депутат от БСП води бизнесмени от Италия и Албания на среща в Общината

Депутат от БСП води бизнесмени от Италия и Албания на среща в Общината

Снимка: Община Плевен

Кметът на Община Плевен  проф. д-р Димитър Стойков и неговият екип  се срещнаха с представителите  на бизнеса от Италия и Албания – Мартино Салино и Шевкет Кастрани, съобщиха от пресцентъра на Община Плевен. Двамата бизнесмени гостуват в страната ни по покана на народния представител от „Коалиция за България” – Васил Антонов, който също участва в срещата.

По време на срещата кметът проф. Стойков  е запознал гостите  с най-мащабните проекти, по които работи общинската администрация: „Изготвяне на Интегриран план за градско възстановяване и развитие на Плевен”, „Комплексен проект за развитие на устойчив туризъм в регион Плевен”, „Изграждане на регионална система за управление на отпадъци в регион Плевен”, „Интегриран градски транспорт на Плевен” „Обновяване и модернизация на физическата среда чрез реконструкция на централната пешеходна зона на град Плевен”, „Интегриран воден цикъл Плевен – Долна Митрополия” и др.

С гостите са обсъдени възможностите за чуждестранни инвестиции  в региона, както и потенциалът на Плевен като бизнес и туристическа дестинация.

Господата Салино и Кастрани са останали впечатлени от амбициозната програма на ръководството на община Плевен  и  са отправили покана към кмета и неговите заместници  да гостуват в техните страни, където биха се обсъдили конкретни възможности за едно ползотворно сътрудничество, както и за редица общи начинания, се казва в прессъобщението след срещата.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...