Акценти
Начало / Политика / „Движение България на гражданите“ излезе с позиция в подкрепа на протеста в сряда

„Движение България на гражданите“ излезе с позиция в подкрепа на протеста в сряда

Правителството на Пламен Орешарски допусна много управленски грешки, за които единственият морален изход е поемането на отговорност и подаването на незабавна оставка, се казва в разпространената позиция на „Движение България на гражданите” по повод предстоящия на 4 септември, сряда, национален протест срещу правителството. „Това управление обслужва единствено тесен кръг корпоративни и олигархични интереси, вместо това, за което техните избиратели са гласували – обществения интерес. Воденото от Пламен Орешарски правителство няма необходимата легитимност, за да продължи да ръководи страната”, се казва в позицията, в която от „Движение България на гражданите” призовават управляващите, „ако искат да запазят и собственото си достойнство, и достойнството на нацията, да се вслушат в гласа на българските граждани”.

От партията на Кунева призовават симпатизантите си да се присъединят към протеста в сряда и да изразят желанието си за незабавна оставка на правителството и за предсрочни избори.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...