Акценти
Начало / Култура / Дарин Ангелов: Финансови нарушения в Северняшкия ансамбъл няма

Дарин Ангелов: Финансови нарушения в Северняшкия ансамбъл няма

Завършилата проверка в Северняшкия ансамбъл показва, че финансови нарушения там няма. Това каза пред журналисти председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов по повод изслушването на директора на ансамбъла доц. Георги Хинов на сесията в края на месец август. Фактът, че новият ръководител на ансамбъла е реализирал 30 000 лв. приходи за три  месеца, което не е постигано от предишни ръководители за години, категорично говори за добро управление, посочи Ангелов.

Извършената проверка е заради подадени сигнали, въпреки че по-голяма част от тях са анонимни. Основно нападките са свързани с неизпълнение на програмата и извършените съкращения. Ангелов цитира доц. Хинов, който пред общинските съветници е обяснил, че съкращенията са извършени на базата на оценка от комисия по точкова система.

Най-добрият критерии за оценка на случващото се в Северняшкия ансамбъл ще е предстоящото му турне в Ростов на Дон, където ще вземе участие в тържествата по повод 50-годишнината от подписването на договора за партньорство между руския град и Плевен, отбеляза Ангтелов.

Председателят на Общинския съвет уточни, че проблемите на състава са свързани с оборудването и подмяна на сценичните костюми, които са още от 80-те години на миналия век. Ето защо е нужна подкрепата на Общинския съвет за обновление на материалната база на ансамбъла, посочи той.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...