Акценти
Начало / Образование / Областният управител на Плевен поздрави учениците в НУ ”Патриарх Евтимий”

Областният управител на Плевен поздрави учениците в НУ ”Патриарх Евтимий”

Областният управител на Плевен Ралица Добрева сподели вълнението на първокласниците и техните родители в първия учебен ден като уважи тържеството за началото на учебната година в НУ „Патриарх Евтимий”. Над 340 са общо учениците, които прекрачиха днес прага на училището, изпълнени с много надежди и очаквания.
В специален поздравителен адрес председателят на Народното събрание Цецка Цачева отправи своите пожелания за началото на новата учебна година. С приветствие към ученици, учители и родители се обърна и областният управител Ралица Добрева. Тя насърчи първокласниците като им каза, че в класните стаи ги очакват интересни уроци и много нови приятели. „Вашите учители с любов и внимание ще ви помагат да изписвате буквите, да смятате и четете, но те ще бъдат и хората, на които винаги можете да разчитате и които винаги ще ви подкрепят и ще вярват във вашите възможности” , каза областният управител на Плевен. Госпожа Добрева изрази увереност, че днешният ден е не-по-малко вълнуващ и за учителите, чиято отговорна задача е да напътстват и помагат на учениците по пътя към осъществяването на техните мечти. „Гордея се, че Плевен има такива деца. Тук може би стоят бъдещи лекари, инженери, учители, балерини и спортисти. Времето ще покаже. Честит първи учебен ден!”, каза още областният управител на Плевен.
Директорът на НУ „Патриарх Евтимий” Рени Кръстева благодари на Община Плевен и лично на кмета проф. Димитър Стойков за помощта като посочи, че подстъпът към училището е изцяло обновен със средства от Община Плевен.
Спазвайки традицията директорът на училището лисна менчето с вода за късмет през новата учебна година и заедно с областния управител въведоха през прага на училището първокласниците.

Следваща Предишна
НУ Патриарх Евтимий
НУ Патриарх Евтимий
НУ Патриарх Евтимий
Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...