Акценти
Начало / Култура / Две плевенски читалища с награда „Про култура 2015”

Две плевенски читалища с награда „Про култура 2015”

НЧ „Просвета” – село Ясен и НЧ „Съгласие” – Плевен са отличени с годишната награда „Про култура” за принос в разширяването на достъпа на младите хора до култура. Наградите бяха връчени вчера на официална церемония в Шератон по повод Международния ден на младите хора- 12-ти август.

Престижната награда се дава от  БАРОК /Българска асоциация на работодателите в областта на културата/ и Гражданския институт. Читалище „Съгласие” е отличено в категория „”Танц” за постановките на Балетното студио към читалището. Читалище „Просвета” – село Ясен  е призьор в категория „Аудиовизуални изкуства” за организирания  кинофестивал с прожекция на открито тип „лятно кино”.

 Това са втори годишни награди „Про култура”, които бяха връчени по време на Национална конференция за достъпа на младите хора до култура, под патронажа на Министерството на младежта и спорта. За първи път тази година има категория за отличаване на читалища. По време на дискусиите по отделните модули читалищата са били дискутирана тема, като е повдигнат въпросът за броя им в страната, за размера на субсидията, за недостатъчната работа в някои от читалищата, научихме от Юлия Пенева, секретар на читалище „Просвета” – Ясен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...