Акценти
Начало / Образование / Модерна учебно-производствена база ще има професионална гимназия в Червен бряг

Модерна учебно-производствена база ще има професионална гимназия в Червен бряг

ПГХТ „Юрий Гагарин” в Червен бряг е спечелила пореден проект за модернизация на материалната база в училището. Проектът се нарича „Професионалното образование – инвестиция в бъдещето” и ще се изпълнява по Националната програма „Модернизиране на системата на професионалното образование”. От Министерството на образованието и науката отпуска още 94 192 лв. за работата по него. За реализирането му , както и досега, училището ще разчита на подкрепата и на местния бизнес.

С подобряване и повишаване капацитета на материално-техническата  база за практическо и теоретично обучение учениците ни имат възможност да се обучават на реални работни места, оборудвани и обзаведени с най-съвременната техника, казва Лиза Ценова, директор на училището.

След завършване на проекта професионалното училище ще разполага с 20 работни места за 90 ученици.

ПГХТ Юрий Гагарин Червен бряг

През последните три години червенобрежката гимназия по хранителни технологии съумя да защити и да реализира успешно няколко проекта към Националната програма за модернизиране на системата на професионалното образование, на обща стойност над 185 233 лв. С тях в училището бе изградена една от най-модерните учебно-производствени бази в региона.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...