Акценти
Начало / Култура / Биенале на малките форми ще се проведе за шести път в Плевен

Биенале на малките форми ще се проведе за шести път в Плевен

Тази есен Плевен ще бъде отново домакин на национално биенале на малките форми в изобразителното изкуство. Шестото издание на културния форум ще се проведе в началото на октомври. Творби за участие в биеналето ще се приемат от 3 до 10 септември, а журирането ще е на 12 септември, научихме от организаторите и домакините Художествена галерия „Илия Бешков”.

Всеки художник може да участва в трите категории – живопис, графика и скултура, с до три творби във всяка от тях.

Жури в състав представители на СБХ – София и Община Плевен, след разглеждане на творбите, ще връчи една Голяма награда в размер на 1 200 лв. и четири равностойни награди по 650 лв. за четирите раздела на биеналето – живопис, графика, скултура и млад автор до 30 г. Наградата на Община Плевен е в размер на 1 000 лв.. Своя награда ще връчи и фондация „Св.св. Кирил и Методий”, която също е в размер на 1 000 лв.

Според регламента, носителят на Голямата награда ще получи правото да направи самостоятелна изложба по време на следващото издание на форума.

Биеналето на малките форми се утвърди като традиционен форум за представяне на съвременните тенденции и постижения в областта на малките форми в изобразителното изкуство в национален мащаб. То се организира със съдействието на Община Плевен и с помощта и подкрепата на Министерството на културата и фондация „Св.св Кирил и Методий”.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...