Акценти
Начало / Здравеопазване / Два факултета в Медицинския от днес са с нови декани

Два факултета в Медицинския от днес са с нови декани

Проф. д-р Аспарух Аспарухов и доц. д-р Александър Вълков са двамата нови декани, които бяха избрани днес наизборниОбщи събрания на факултет „Медицина” и факултет „Здравни грижи” на Медицинския университет в Плевен.

От днес декан на факултет „Медицина” е проф. д-р Аспарухов, който е избран със 103 гласа от 150 присъстващи делегати,съобщиха от висшето училище. Проф. Аспарухов поема щафетата за следващия мандат – 2013-2017 г., от досегашния декан доц. Димитър Господинов. Проф. Аспарухов е ръководител катедра „Ортопедия и травматология” при Медицински университет – Плевен.

За декан на факултет „Здравни грижи” с гласовете на всички присъстващи 53-ма делегати е избран доц. Александър Вълков, началник клиника „УНГ болести”. До 7 февруари 2013 г. Декан на факултета за обучение на медицински сестри и акушерки бе проф. д-р Славчо Томов.  След избора му за ректор на висшето училище, той пое управлението на Медицински университет – Плевен с мандат 2013-2017 година.

На 20 март 2013 г., сряда, се проведе мандатно Общо събрание на Медицинския колеж за избор на директор. За втори, 4-годишен мандат на управление, бе единодушно преизбрана доц. д-р Павлина Йорданова-Лалева, доцент в Медико-диагностична клинична лаборатория към УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен.

Прочетете също:

Обучение за подготовка от разстояние в електронна среда провеждат в ОУ „Васил Левски” в Плевен

В ОУ „Васил Левски” в Плевен започнаха подготовка на първокласниците и техните родители за придобиване ...

Един коментар

  1. I kakvo ot vsi4ko tova ? profesor, dekan, titli i kakvi li ne superlativi, a v sa6tnost 4ovek prevarnal se v ma6ina za
    pari. Predi pet dena operiraha sina mi Asparuhov i angelov v Triavna. Pokrusena sam, obidena i otvratena ot vsi4ko koeto prejivqh tam. Palen haus…Parvo biah podvedena ot profesora o6te na pregleda, a sinat mi izpisaha sas skasanata si vrazka. Ne mu pravi 4est na profesora da postapva taka s hora izpadnali v beda. Na pregleda spomena 4e moje da ima skasana vrazka i do tam. Sledva6tite dumi bqha …zdravnata kasa pla6ta i 200 lv za izbor na ekip. V kraina smetka – artroskopiq, iz4isten miniskus vijda i skasana vrazka no ne ia opravq.
    i za6to li? struvalo 2300 li, sled mesec da zapovqdame pak s parite i problema 6te e re6en. Taka li se pravi g-n profesore ? Na pregleda kade biqhte ? Za6to ne mi kazahte vsi4ko dokrai ? Jalko mnogo jalko… Vijdam 4e vi bogotvorqt tuk..moje bi zaslujavate, az sa6to vi vqrvah, no nikoga ne bih se varnala pri vas. i 6te razkazvam na vsi4ki, ne za6toto sam otmastitelna, a za6toto sam 4ovek i nemoga da gledam otstrani kakvo se slu4va.