Начало / Крими / Зам.-кметът Алексей Зелов вече е с повдигнати обвинения

Зам.-кметът Алексей Зелов вече е с повдигнати обвинения

 

прокуратура1Повдигнаха обвинения срещу заместник-кмета на Плевен Алексей Зелов. Това съобщават от Софийска градска прокуратура, като уточнението е, че обвинителният акт е внесен  на 5 август, след кратко разследване.

Зелов е обвинен за това, че в качеството му на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение (зам.-кмет на Плевен с ресор „Финанси“), в края на април т. г., е поискал и приел подкуп, за да изпълни свое служебно задължение за по-бързо изплащане на дължима от Общината сума за извършени услуги, става ясно от прокуратурата.

За престъплението е предвидено наказание лишаване от свобода от 3 до 10 г., глоба до 20 000 лв. и лишаване от право да заема определена държавна или обществено длъжност, както и лишаване от право да упражнява определена професия или дейност за срок до 3 г.

От СГП припомнят, че на 22 април 2014 г. зам.-кметът Алексей Зелов бе задържан в сградата на Община Плевен при специализирана операция на Държавна агенция „Национална сигурност” под ръководството на СГП. Той е с най-тежката мярка „задържане под стража”.

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...