Начало / Общество / Даряват конфискувана риба на хора в неравностойно положение и в Плевен

Даряват конфискувана риба на хора в неравностойно положение и в Плевен

Четири тона конфискувана от бракониери или нелегално отглеждана риба ще получат хора в неравностойно положение от градовете София, Варна, Бургас, Плевен, Русе, Монтана, Пловдив и Видин, съобщи изпълнителният директор на Българската агенция по храните д-р Йордан Войнов. По думите на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, който дари риба по случай Никулден на младежи в неравностойно положение от Социален и младежки център в София, рибата е годна за консумация.

Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури съвместно с полицията и Българската агенция по безопасност на храните в дните преди Никулден са извършили над 1 000 проверки и са иззели над 3 тона риба, съобщи изпълнителният директор на ИАРА Драгомир Господинов. Част от рибата е дарена на Българската хранителна банка.

Специализирана мобилна група на агенция по рибарство и аквакултури е извършила проверки за нерегламентирана продажба и превоз на риба вчера и в Белене. Контролните органи са установили нарушители, извършващи продажба на риба без документи за произход, превоз на риба без документи за произход и превоз на риба в неспециализирано транспортно средство.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...