Акценти
Начало / Култура / От Педагогическия колеж посрещнаха с концерт студентския празник

От Педагогическия колеж посрещнаха с концерт студентския празник

В навечерието на 8 декември студенти и преподаватели от плевенския Педагогически колеж отбелязаха празника  на студентската младеж в зала „ Плевен”.

Гости на събитието бяха представители на Областна администрация , началникът на Регионалния инспекторат по образование Плевен, директорът  на базовото за колежа училище „Хр.Ботев” , директорът на  базовата детска градина ”Юнско въстание”, много бивши студенти и преподаватели, свързали живота и кариерата си с Педагогическия колеж.

В празничното си слово директорът на колежа доц.д-р Росица Димкова заяви: „За да може висшето образование да изпълни своето предназначение, трябва тия, които го носят, да добият вяра в силата на духа и тая вяра да укрепят в себе си.”

Доц. Димкова призова студентите никога де не забравя основните неща, на които са ги учили в колежа – да мислят самостоятелно, да са толерантни към различните мнения, да уважават другите, да вярват, че могат. „Това са основни принципи, за да изпитате удовлетворение от реализацията си”, каза тя.

На събитието директорът на колежа  доц.д-р Росица Димкова официално връчи благодарствени писма от Министерството на образованието и сертификати от Регионалния инспекторат по образованието на студенти с ръководител доц. д-р Теодора Вълова, участвали в Националния проект NELLII.

Много емоции и позитивно настроение донесе на студентите празничният концерт, организиран от Студентския съвет и  преподавателите доц. д-р Пенка Марчева,  гл. ас. Катя Вачева, гл. ас. Александра Владимирова и  ас. Мая Иванова.  В концерта участие взеха деца от НУ „Христо Ботев”  и малчуганите от ЦДГ „Юнско въстание”.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...