Акценти
Начало / Култура / Даряват билет за цирк срещу подарък за дете с увреждане

Даряват билет за цирк срещу подарък за дете с увреждане

gallery

„Софийски цирк на сцена” ще има спектакъл на сцената на Драматичен-куклен театър „Иван Радоев” в Плевен днес, 19 декември, от 18 часа. Спектакълът е част от кампанията „Подари Коледа”, която се организира от платформата „Евромайки” и се реализира в няколко български градове. Кампанията има за цел да събере подаръци за децата с увреждания и за децата на родители-инвалиди.

Организаторите очакват всеки от публиката да подари нова детска играчка, дрешка или книжка, срещу  което ще получи билет за шоуто. Подаръците ще стигнат до децата с помощта на Съюза на инвалидите в България, Национална мрежа на хората с увреждания и Федерация на работодателите на инвалиди.

Даренията ще се приемат по време на благотворителния спектакъл утре вечер.

„Българите са изключително щастливи, когато не искаш от тях пари, а внимание и отношение. „Евромайки“ искат да провокират грижа и хората да дадат пример на децата си, като подарят част от себе си“, вече имаше възможност да сподели бившата депутатка Калина Крумова, която е ръководител на проекта. Тя информира, че след Нова година благотворителната кампания ще продължи като „Подари усмивка“ за хора с увреждания, зависимости и потърпевши от домашно насилие. Така кампанията ще се превърне в постоянна политика.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...