Акценти
Начало / Здравеопазване / За „Специалист на годината” обявиха лекар, помогнал за две уникални за България раждания

За „Специалист на годината” обявиха лекар, помогнал за две уникални за България раждания

На сдържана церемония в Драматичния театър снощи Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина – Св. Елисавета” –  Плевен връчи годишните си награди. Тези награди са нашето признание пред човешкия дух, усилие, талант и отговорност, каза преди връчването им доц. д-р Емилияна Конова, управител на Медицинския център.

Наградата „Специалист на годината” бе присъдена на младия специалист д-р Стефан Стефанов, който има една от най-високите успеваемости на ин витро в България, а през годината благодарение на него се случиха две от уникалните за акушерската практика на България раждания

Наградата „Майка на годината” е за Ивелина Иванова от Сливен, която през юли дари живот на едно прекрасно момченце – Божидар. Ивелина печели наградата заради проявения кураж да износи бременността си, въпреки препоръките на лекарите тя да бъде прекъсната, и нейните сила и вяра са възнаградени с едно прекрасно дете.

За „Плевенчанин на годината” от Медицински център „Св. Елисавета” обявиха преподавателката по пиано в НУИ „Панайот Пипков” – Антоанета Воденичарова.

Антоанета Воденичарова

Прекрасна пианистка, солист на филхармониите в Бургас и Плевен, но също така талантлив преподавател по пиано. Почти всички нейни ученици са носители на международни и национални конкурси, повечето от тях се реализират в чужбина. Тя е носител на редица национални награди като преподавател, както и на „Сребърна лира” на Съюза на музикалните и танцови дейци на България.

Наградите връчи д-р Емилияна Конова. Преди това тя сподели, че през 2013 г., благодарение на усилията на екипа на Медицинския център, щастливо са проплакали още 105 новородени, а всички родени след ин витро поцедури деца от създаването на центъра са 644.

Вечерта продължи с Коледен концерт с участието на Васил Петров, Плевенска филхармония с диригент Славей Тинчев и  Общински хор „Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева.

Васил Петров

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...